Jeg hedder Liudmila Kristensen og har mottoet ”At male er at leve!”.

Jeg er en amatørkunstner, som er uddannet biokemiker. Jeg har altid haft en stor interesse for kunst og har tegnet og malet siden min barndom.

I løbet af årene på universitetet fik jeg mulighed for at udvikle mine evner for at male ved at arbejde som deltidskunstner for reklame af film i biograf – et job, hvor jeg også udviklede mine færdigheder i tegning i stort format.

Efter universitets eksamen begyndte jeg min videnskabelige karriere som virolog. Men det betød ikke, at jeg opgav maleriet og kunsten. "Det er min spirituelle verden, hvor jeg opfylder mit behov for kreativitet," - fortæller jeg om mit kreative arbejde, som blev til min hovedbeskæftigelse, da jeg gik på pension.

I mit kunstneriske virke holder jeg mig ikke indenfor en bestemt genre eller stilart. Jeg er inspireret af mangfoldigheden i alt.

Jeg arbejder – gerne i lyse farver – med grafik, akvarel, akrylmaling og oliemaleri og eksperimenterer med flydende akryl og blandede medier. Derudover maler jeg inspireret af nogle kendte kunstneres værker.

Således kan man i mine værker finde både mennesker, kæledyr, blomster, grøntsager, frugt, husholdningsartikler, mærkelige mønstre og byer – og nogle gange fortæller jeg historier med mine egne kompositioner.

 

LKristensen